неделя, 2 ноември 2014 г.

Последното 10%-но поскъпване на тока е НЕ-ЗА-КОН-НО! Защо?

Този факт става пределно ясен в резултат на кратката, но съдържателна, кореспонденция между будния гражданин г-н Стефан Стойков и Държавната комисия по сигурността на информацията, с която сега ще се запознаете.

Предисторията: Датата е 3 септември 2014-та г. и средствата за масово осведомяване ни поднасят важната новина:

Кабинетът назначи ново ръководство на ДКЕВР
Новият председател е Светла Тодорова.
В състава на регулатора влизат още Евгения Харитонова и Костадинка Тодорова.


Съгласно законовата рамка те имат 45 дневен срок за да се сдобият с достъп до класифицирана информация до ниво "Секретно". Този срок е изтекъл на 18-ти октомври т.г., но ... дали той е спазен и дали председателя и членовете на ДКЕВР са се вписали в законовите рамки ще разберете от следната кореспонденция, проведена по Закона за достъп до обществена информация. Обърнете внимание на датите на писмата, които нарочно съм оградил в червени рамки.
(За по-добро четене кликнете върху страничките с мишката.)


Отговора е почти светкавичен, след само 8 дни:

 

Така става ясно, че двама от тримата члена на ДКВЕР, в това число и самият председател, не отговарят на законовите изисквания за заемане на важните постове.

Дали взетите от тях решения, в това число и най-болезненото за всички нас - последното поскъпване на ел-енергията с около 10%, считано от 1-ви октомври, оставам да прецените сами за себе си. При необходимост се посъветвайте и с юристи.

 Бонус! Г-н Стефан Стойков е преценил към списъка с членовете на ДКЕВР да добави и шефа на Агенция "митници", по-известен като Ало Ваньо. Отговорът и за него е еднозначен.

Г. К.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Регистрирани потребители могат да коментират тук.